У Тернопільському ТЦК побили мобілізованих: ДБР відкрило справу

В соцмережах 8 жовтня поширилось відео побиття чоловіків в стінах тернопільського обласного військкомату. 

У зв’язку з фактами, зафіксованими на відео, Держбюро розслідувань відкрило справу, повідомили в Нацполіції в коментарі виданню «20 хвилин».

Після поширення відео, як пише видання з посиланням на правоохоронні органи, Державне бюро розслідувань внесло відомості про події до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

— За всіма фактами працівники поліції поінформували ДБР, які, у свою чергу, внесли відомості про події, що відбувались на Тернопільщині, до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 426-1 Кримінального кодексу України, — повідомили «20 хвилин» правоохоронці.

Також Тернопільський обласний ТЦК та СП повідомив про початок службової перевірки.

«З метою зʼясування усіх обставин, які призвели до подій, які викладені у відео, розповсюдженого у соціальних мережах, призначено службове розслідування», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у вересні Державне бюро розслідувань затримало заступника начальника одного з відділів військкомату у місті Самбір Львівської області та військового-водія, які 8 днів утримували у ТЦК чоловіка, щоб змусити його добровільно пройти військово-лікарську комісію.

Дивитись повну версію