Побили пенсіонерку металевою арматурою та викрали 700 грн: у Львові затримали двох чоловіків

У Львові поліція затримала двох чоловіків, яких підозрюють у нападі на літню жінку.

Як повідомила поліція Львської області, чоловіки побили її металевою арматурою та викрали сумку з продуктами й 700 гривень готівки.

Правоохоронці увечері 9 жовтня отримали повідомлення від медиків однієї з львівських лікарень про 78-річну пацієнтку, якій діагностували, зокрема, «відкриту черепно-мозкову травму». Зараз вона перебуває у реанімації.

За даними слідства, жінка зазнала травм унаслідок нападу на території одного з львівських навчальних закладів на вулиці Під Голоском. Вона поверталася з дачі додому, коли на неї несподівано напали двоє чоловіків. Один з них завдав їй численних ударів металевою арматурою по голові, від яких жінка знепритомніла.

Тоді нападники відібрали у пенсіонерки господарську сумку з продуктами й 700 гривень, а потім втекли. Травмовану жінку виявили перехожі, які викликали бригаду швидкої медичної допомоги.

Вивчивши записи камер відеоспостереження, правоохоронці встановили особи зловмисників та затримали їх. Ними виявились двоє жителів Закарпатської області віком 30 та 43 роки. Молодшому зловмиснику повідомили про підозру у замаху на вбивство та розбої. Максимальне покарання за цими статтями — довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Старший зловмисник отримав підозру лише в розбої. Йому загрожує від 8 до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.  Досудове розслідування триває, невдовзі суд обере затриманим запобіжні заходи.

Нагадаємо, на Миколаївщині чоловік побив свою тітку, внаслідок чого вона померла. Йому загрожує 15 років за ґратами.

Дивитись повну версію