На Херсонщині повідомлено про підозру 57 колаборантам, які катували українців

Служба безпеки України повідомила про підозру 57 колаборантам, які вступили до створеного силами РФ «головного управління МВС РФ Херсонської області» на лівобережній частині регіону.

Про це повідомляє СБУ.

Зʼясовано, що спільників шукали кадрові співробітники ФСБ. Після отримання «посад» колаборантам видали «посвідчення» та формений одяг російського зразка, а також вогнепальну зброю. Це дозволяло їм вільно пересуватися по захопленій частині Херсонщини та проводити каральні заходи проти місцевих жителів.

«Під час таких «рейдів» російські окупанти разом зі своїми поплічниками викрадали людей прямо посеред вулиці та відвозили їх у російські катівні. У застінках до людей застосовували жорстокі тортури, у тому числі катували струмом і протягом тривалого часу залишали без води. Таким чином росіяни фабрикували «справи» проти українців, яких намагалися схилити до співпраці з ворогом або визнати себе винними у причетності до партизанського руху», — йдеться у повідомленні.

На підставі задокументованих злочинів, «посадовцям» карального органу РФ повідомлено про підозру за частиною 7 статті 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність, добровільне зайняття громадянином України посади в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території).

Зазначається, що підозрювані перебувають на тимчасово окупованій частині регіону.

Раніше повідомлялося, що Миколаївська окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальні акти відносно мешканок за фактом поширення матеріалів виправдовування збройної агресії РФ.

Нагадаємо, проти мешканця Снігурівки, який був директором незаконно створеного підприємства під час окупації Миколаївщини, скеровано до суду обвинувальний акт за фактом колаборанства.

Дивитись повну версію