Черговий «мовний» рейд у Миколаєві: перевірили 250 об'єктів, виявили 41 порушення

18:10, 23 жовтня, 2023

У Миколаєві тривають перевірки дотримання закону про державну мову. Фахівці міської ради перевіряють, як в закладах торгівлі та сфери послуг дотримуються закону про державну мову.

Про це проінформували на сайті Миколаївської міської ради.

Зазначається, що у Миколаєві за тиждень обстежили понад 250 закладів торгівлі на предмет дотримання мовного законодавства.

Зокрема, у Корабельному районі обстежили 47 закладів торгівлі та сфери послуг. Виявили 5 порушень, 4 власникам винесли попередження щодо необхідності замінити вивіски, подані недержавною мовою. 

Також у Заводському районі перевірили об’єкти, розташовані на вулицях: Пушкінська, Шосейна, Морехідна, Гонгадзе, Лазурна, Озерна. За результатами обстеження 6 власників та 20 закладів торгівлі та сфери послуг отримали попередження. Склали три акти про порушення законодавства.

Крім того, у Центральному районі обстеження тривали по вулицях: Лягіна, Адміральська, Потьомкінська, Велика Морська та ін. Власників 12 закладів торгівлі та надання послуг попередили про необхідність замінити назви закладів, рекламні вивіски, оголошення, подані недержавною мовою. Загалом перевірили понад 100 об'єктів.

До того ж в Інгульському районі впродовж тижня обстежили 77 об'єктів торгівлі та сфери послуг. 14 власникам надано попередження.

Варто додати, що фахівці адміністрацій відзначають позитивну динаміку усунення порушень.

Як відомо, раніше мовний омбудсман Тарас Кремінь закликав представників миколаївської влади українізувати вивіски на приватних закладах міста.

Нагадаємо, спеціалісти адміністрації Інгульського району обстежили ще 188 об'єктів торгівлі та сфери послуг щодо дотримання мовного законодавства.

18:10, 23 жовтня, 2023
View full version