Проросійські хакери зламали сайти держорганів Чехії

У Чехії сайти Міністерства внутрішніх справ, поліції та пожежників були недоступні близько двох годин у вівторок вранці через кібератаку, за якою стоїть проросійська група хакерів NoName057.

Про це інформує портал iDNES.cz.

Зазначається, що речник Міністерства внутрішніх справ (МВС) Чехії Ондржей Кратошка повідомив, що сайти МВС, поліції та пожежників не працювали через так звану DDoS-атаку. Атаки також зазнав сайт чеського уряду.

Відомо, що хакери з проросійської групи NoName057 похвалилися атакою у соцмережах, заявивши, що атакували вісім чеських сайтів, включаючи Сенат, МВС, поліцію, сайт спікерки нижньої палати парламенту Маркети Пекарової Адамової та канцелярію уряду.

Ці атаки, скоріш за все, стали відповіддю на парламентський саміт «Кримської платформи», який відбувається сьогодні у Празі та спрямований на відновлення територіальної цілісності України. Сайт саміту також був недоступний сьогодні вранці через хакерську атаку.

«Ми припускаємо, що атаку здійснили росіяни», — заявив речник спікера нижньої палати парламенту Чехії Мартін Чурави.

Нагадаємо, північнокорейська хакерська група використала американську ІТ-компанію для атаки на криптофірми та викрадення криптовалюти.

Дивитись повну версію