ДБР оголосило підозру обласному військкому Рівненщини за незадекларовані статки на ₴46 млн

16:29, 26 жовтня, 2023

Державне бюро розслідувань повідомило ще одну підозру військкому Рівненського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

Відомо, що посадовець не задекларував статки на 46,6 мільйона гривень — це вартість землі та нерухомості в його володінні.

Зокрема, військком має будинок площею 280 квадратних метрів у селі Поляниця в гірськолижному комплексі «Буковель». Він також будував поблизу готель площею майже 500 квадратних метрів.

Окрім того в посадовця знайшли дачу площею 316 квадратних метрів неподалік Яремчі з домашнім більярдом і ставком з «елітними видами риб», зазначають правоохоронці.

За документами все майно належить тітці-пенсіонерці посадовця та сторонній довіреній особі.

В Івано-Франківську правоохоронці знайшли ще три квартири загальною площею майже 200 квадратних метрів і два гаражі, які належать посадовцю. За однією з адрес вилучили квадрокоптер, який використовують військові на передовій. Його походження мають встановити.

За даними ДБР, причетність військкома до цієї нерухомості підтверджують його телефонні розмови та листування. Різниця між вартістю знайденої нерухомості та офіційно підтвердженим заробітком посадовця перевищує 46,6 мільйона гривень.

Військкому може загрожувати до 12 років увʼязнення.

Нещодавно, українські прикордонники зафіксували вже чотири спроби незаконно провезти через західний кордон смартфони нової лінійки Apple iPhone 15. Техніку на майже 2,8 мільйона гривень вилучили.

16:29, 26 жовтня, 2023
View full version