Акт вандалізму проти синагоги в Миколаєві: поліція відкрила кримінальне провадження та шукає свідків

19:22, 26 жовтня, 2023

У Миколаєві поліція розпочала кримінальне провадження за фактом порушення рівноправності та розшукує осіб, які облили фарбою синагогу.

Про це йдеться в повідомленні поліції Миколаївської області.

Як відомо, вранці у Миколаєві невідомі зловмисники облили червоною фарбою будівлю синагоги єврейської громади, розташованої у центрі міста.

В поліції повідомили, що наразі правоохоронці встановлюють всі обставини події та осіб, причетних до скоєння злочину, вивчають записи з камер відеоспостереження та проводять комплекс слідчо-розшукових заходів.

За вказаним фактом слідчі відділення поліції №1 Миколаївського районного управління розпочали кримінальне провадження за частиною 1 статті 161 КК України «Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками».

Санкція статті передбачає до трьох років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Варто нагадати, що раніше СБУ було викрито спецслужби Російської Федерації на вербуванні українських підлітків для антисемітських провокацій у різних регіонах України.

19:22, 26 жовтня, 2023
View full version