В Одесі священника УПЦ (МП) підозрюють в організації перевезень ухилянтів за кордон

14:11, 31 жовтня, 2023

В Одесі повідомили про підозру священнику Української православної церкви так званого Московського патріархату та двом його спільникам. Їх звинувачують в організації переправлення військовозобов’язаних через державний кордон.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Зазначається, що підозрювані незаконно перевозили військовозобов’язаних через держкордон. Охочих підшукували через інтернет та знайомих.

До організації схеми причетний священнослужитель одного з одеських храмів УПЦ МП, який підшукував військовозобов'язаних, приватний лікар, який консультував щодо начебто наявності діагнозів та захворювань призовників, а також виконавець, який безпосередньо здійснював переправлення осіб.

Підозрювані інструктували втікачів та координували їхні дії, а також забезпечували документами для безперешкодного виїзду з України, зокрема довідками військово-лікарської комісії про непридатність за станом здоров’я до проходження військової служби та тимчасовими посвідченнями військовозобов’язаного. Вартість такої послуги фігуранти оцінювали у 7500 доларів з однієї особи.

Раніше повідомлялося, що СБУ затримала в Одеській області організатора злочинної схеми незаконного вивезення чоловіків призовного віку на територію невизнаного Придністров'я. 

14:11, 31 жовтня, 2023
View full version