У Миколаївської області здійснили навмисний підпал очерету

14:00, 01 листопада, 2023

Протягом доби, 31 жовтня, на Миколаївщині надзвичайники загасили 12 пожеж, з яких:  2 — в житловому секторі, 10 — на відкритих територіях. 

Про це повідомили в Головному управлінні ДСНС України у Миколаївській області.  

Один з епізодів, стався у селі Виноградівка Інгульської територіальної громади Баштанського району. Тут з учорашнього дня і до цього часу горить очерет. Його хтось навмисно підпалив, а страждають від цього мешканці поруч розташованого населеного пункту. Вчора існувала загроза перекидання вогню на лісовий масив, який знаходиться неподалік, однак вогнеборці оперативно «відбили» вогонь від лісу. 

За словами вогнеборців, складність гасіння таких пожеж полягає в тому, що під дією вітру полум'я досить швидко розповсюджується по сухому очерету, а дістатись до осередку горіння досить важко, тим паче під'їхати до місця пожежі на спецавтомобілі. 

Наразі пожежно-рятувальне відділення продовжує чергувати на місці пожежі, її гасіння унеможливлюється через важкодоступність, у разі розповсюдження полум'я та загрозу житловому сектору вогнеборці забезпечать оперативне реагування.

Загалом сухостої вчора горіли на загальній площі понад 9 гектарів. 

Окрім підпалу зареєстровано й необережне поводження з вогнем, що призвело до займання.

Нагадаємо, що у неділю, 29 жовтня та в ніч на 30 жовтня на території Миколаївщини зареєстровано 20 пожеж, з них: 1 — складського приміщення, пов'язана з потраплянням боєприпасів та їх уламків, внаслідок бойових дій, 8 — в житловому секторі, 11 — на відкритих територіях.

Раніше повідомлялося, що у суботу, 28 жовтня та в ніч на 29, на території Миколаївщини зареєстровано 13 пожеж, з яких: три — в житловому секторі та 10 — на відкритих територіях. 

14:00, 01 листопада, 2023
View full version