Розстріляли активістів на Майдані: судитимуть п’ятьох співробітників «чорної роти Беркуту»

21:00, 06 листопада, 2023

Прокурори Офісу генпрокурора скерували до суду обвинувальний акт стосовно п’яти міліціонерів роти спеціального призначення ПМОП «Беркут», підпорядкованого ГУМВС України в місті Києві.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

Зазначається, що 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській в Києві обвинувачені виконали свідомо злочинний наказ та скоїли у співучасті з іншими правоохоронцями низку тяжких та особливо тяжких злочинів, організованих вищим керівництвом держави.

Відомо, що вони застосували до учасників акцій протесту табельну гладкоствольну та автоматичну нарізну вогнепальну зброю, споряджену бойовими припасами. В результаті цього загинуло 48 мітингувальників та 90 — отримали вогнепальні поранення.

Обвинуваченим інкриміновано незаконне перешкоджання організації або проведенню зборів, мітингів, перевищення службових повноважень, вчинення терористичного акту, умисні вбивства та закінчені замахи на умисне вбивство двох і більше учасників акцій протесту, а також викрадення табельної вогнепальної зброї.

У зв’язку з переховуванням обвинувачених на території країни — агресора та набуттям ними громадянства РФ, справа в суді буде розглядатися за спеціальною заочною процедурою.

Раніше повідомлялося, що на Миколаївщині судитимуть командира взводу однієї з військових частин Військово-морських сил ЗСУ, який погрожував підлеглим та вимагав гроші за одноденне звільнення. Зокрема, у вересні він ударив свого підлеглого, щоб показати перевагу.

Нагадаємо, що на Миколаївщині заочно судитимуть командира та двох військовослужбовців «ДНР», які катували мирних жителів на окупованих територіях області.

21:00, 06 листопада, 2023
View full version