Миколаївська прокуратура через суд вимагає повернути державі землі лісового фонду в прибережній зоні Чорного моря

«Рибаківка», ілюстративне фото з відкритих джерел«Рибаківка», ілюстративне фото з відкритих джерел

Прокуратура подала позов до Господарського суду Миколаївської області з вимогою повернути державі земельну ділянку лісового фонду площею майже один гектар, розташовану у зоні відпочинку «Рибаківка».

Про це повідомляє пресслужба Миколаївської обласної прокуратури.

Позов подано в інтересах держави в особі Миколаївської райдержадміністрації до Коблівської сільської ради. 

«Так, ще у 2016 році судом задоволено позов прокурора та скасовано незаконне розпорядження Березанської райдержадміністрації, яким суб’єкту господарювання надано в оренду земельну ділянку, котра перебувала у постійному користуванні державного лісогосподарського підприємства. Судом підтверджено неможливість набуття права приватної власності на землі державного лісового фонду, що розташовані в межах прибережної захисної смуги Чорного моря», – повідомляє пресслужба.

Проте, як повідомляє Миколаївська прокуратура, у 2021 році Коблівська сільська рада, попри закон, незаконно забрала цю земельну ділянку з державного лісового фонду і без підстав зареєструвала її як свою власність. Зараз суд розглядає цю справу.

Зазначимо, що вартість земельної ділянки становить понад 8 мільйонів гривень.  

Нагадаємо, що На Миколаївщині через суд намагаються повернути у державну власність землі лісового фонду в Ольшанці вартістю понад 64 мільйони гривень.

Також повідомлялося, що на Миколаївщині орендаря намагаються через суд зобов’язати повернути у комунальну власність землю зі ставком вартістю понад 180 мільйонів гривень.

Дивитись повну версію