У Миколаєві мешканці самовільно спиляли дерева: голову ОСББ оштрафували

Фото: Державної екологічної інспекції Південно-Західного округуФото: Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу

У Миколаєві мешканці самовільно спиляли гілки дерев, на місце прибули екологи та поліція. За порушення законодавства голову ОСББ оштрафовали. 

Про це повідомила Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу. 

Інцидент стався 3 жовтня у дворі між будинками 8-А та 8-Б по вулиці Архітектора Старова. Державні інспектори, які прибули на місце, зафіксували незаконний спил дерев жителями ОСББ. У відомстві повідомили, що під час перевірки екологи зіткнулися з спротивом з боку мешканців. Конфлікт вдалося вирішити поліції, яка прибула на місце подій. 

«Як наслідок, голову ОСББ притягнуто до відповідальності і оштрафовано на 510 грн, збитки сягнули 3250 грн», — повідомили екологи. 

В інспекції нагадали, що обрізка дерев має виконуватись лише спеціалізованими організаціями, які мають відповідних фахівців та обладнання, на умовах договору з балансоутримувачем. 

«МикВісті» повідомляли, що в Миколаївській області підприємство за скид стічних вод в річку отримало штраф у ₴10 тис.

Нагадаємо, комунальне підприємство «Міськводоканал» Баштанської міської ради сплатило штраф за скид недоочищених стічних вод у річку Інгул.

Дивитись повну версію