Росіяни поцілили двома ракетами в ЧНУ імені Петра Могили в Миколаєві

Вночі 17 серпня російські війська обстріляли у Миколаєві ще один університет — ЧНУ імені Петра Могили.

Про це повідомив мер Миколаєва Олександр Сєнкевич. 

Нагадаємо, що нещодавно Міноборони РФ заявило, що у виші начебто знаходяться підрозділи ТРО, а також обладнані склади з боєприпасами та розміщена бронетехніка.

Тоді миколаївські журналісти одним кадром показали, що ніякої військової бази там немає. Що там працюють звичайні фахівці університету: приймають документи абітурієнтів, підписують обхідні листи, видають дипломи.

«А сьогодні вночі туди прилетіли дві російські ракети. Це справжні терористи, які прикриваючись своєю пропагандою, продовжують цинічно руйнувати наші заклади освіти», — написав міський голова.

Одна з ракет пробила фасад головного корпусу університету поряд із центральним входом — у стіні будівлі утворилася дірка. Друга ракета влучила по території закладу.

Міський голова повідомив, що у момент обстрілу в університеті був лише охоронець. На щастя, він не постраждав.

Уламками та ударною хвилею пошкоджень зазнали будинки навпроти закладу. Усім, кому потрібно, міськрада безкоштовно видасть плівку та ОСБ-плити.

Наразі комунальники розчищають територію біля університету, щоб звільнити проїзд для транспорту.

Фоторепортаж

Фото: Сергій Овчаришин, НикВести

Нагадаємо, 15 липня вранці в Миколаєві пролунали понад 10 потужних вибухів. Російські ракети зокрема вдарили по Національному університету кораблебудування. Внаслідок цих ударів постраждали дві людини.

Слід зазначити, незадовго до того, як по будівлі НУК імені адмірала Макарова було завдано ракетного удару, міноборони РФ також писало, що там начебто ховаються «нацисти» та схований склад боєприпасів.

Того ж ранку окупанти влучили ракетами по Миколаївському національному університету імені Василя Сухомлинського. Внаслідок атаки було зруйновано два поверхи, знищено меблі та техніку.

Тоді Президент України Володимир Зеленський прокоментував обстріли Російською Федерацією двох найбільших вишів в Миколаєві. Він відзначив, що у нормальній людській мові немає слів, які можуть охарактеризувати, до якого стану деградувала російська держава. 

Дивитись повну версію