Дні Данії в Миколаєві: на 8 Причалі пройшов показ фільму про відбудову

14:34, 10 вересня, 2023

У суботу, 9 вересня, у Миколаєві на 8 Причалі після велопробігу з нагоди Дня міста та партнерства з Данією відбувся показ показу фільму «Людський масштаб» про данське містобудування. 

На презентації побував кореспондент «НикВести».

Перед показом кінофільму в рамках роботи дансько-миколаївського кіноклубу очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім привітав містян з Днем міста та наголосив на важливості позитивних емоцій та спільності в житті міста. 

— Показником того, що у нас добре і гарно, є ваші посмішки, які я бачу, а отже ми знаходимось в такому стані емоційному, що дозволяють посміхатись. Зараз в нас такий час, що здається, що ніби все добре, але ні, треба зосередитись і працювати на нашу перемогу та допомагати ЗСУ, – сказав він.  

Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич долучився до привітань та поділився планами розвитку велосипедної інфраструктури у місті.

— Данія є однією з найвелосипедніших держав у світі. В жовтні ми презентуємо швидкий старт з того, що ми хочемо зробити — намалювати велодоріжки, виділені на проїжджих частинах, і окремо презентуємо. Звичайно хтось скаже: «Нащо нам ці велодоріжки, давайте обміняємо їх на воду», я б з радістю, але поки що це неможливо, ми всі наразі працюємо над цим питанням, – сказав міський голова.  

Повноважний Посол Королівства Данії Оле Егберг Міккельсен  висловив свою підтримку і гордість за партнерство з Миколаєвом. Він нагадав, що до початку повномасштабного вторгнення дуже мало данців щось чули про Миколаїв, але все змінилось 29 березня 2022 року, коли президент України Володимир Зеленський звернувся до парламенту Данії з проханням взяти на себе шефство за відбудову Миколаєва.

— Я дуже радий бути сьогодні тут з вами і велика подяка за цей велопробіг. Я багато разів був в Миколаєві, але я не міг уявити, що одного дня у вересні ми будемо їхати на велосипедах під майже мирними небесами. І ми відповіли одразу, ми сказали, що обов'язково візьмемо на себе шефство над Миколаєвом. Це партнерство і співпраця відбулись одразу, і першим завданням було підготувати місто до зими — закрити вікна фанерою і подбати про водопостачання. Тепер кожен в Данії знає про місто Миколаїв. Данці пишаються партнерством з містом Миколаєвом, тому що ваша свобода — це наша свобода. Хочу запевнити що Данія з Україною надовго, ми будемо з вами і після війни. І сьогоднішній велопробіг, і початок роботи дансько-українського кіноклубу — це приклад нашої співпраці. Наше партнерство зосереджено не тільки на інфраструктурі, але і на культурних проектах, – резюмував він. 

Після привітань містяни мали можливість переглянути фільм «Людський масштаб» про данське містобудування який, як зазначив посол Данії, має надихнути на відновлення міста та зробити його більш людяним.

Також в суботу, 9 вересня, на Соборній площі в Миколаєві відбувся велопробіг з нагоди святкування Дня міста та Днів Данії.

Крім того на Центральному стадіоні Миколаєва до 234-річчя заснування міста відбувся чемпіонат Кубка мера з футболу.

14:34, 10 вересня, 2023
View full version