У миколаївському музеї провели екскурсію Старофлотськими казармами та повідали про «таємну кімнату»

До Дня міста у краєзнавчому музеї Миколаєва 9 та 10 вересня пройшла екскурсія «Таємниці музейного подвірʼя».

Про це повідомляє кореспондент «НикВести».

Відвідувачів провели до подвірʼя музею, де розташовані стели перших зображеннь людини доби ранньої бронзи, яким 5 тисяч років.

— У них загострені кінцівки, тобто робили їх,  як памʼятник. Жодна ця стела не була знайдена на курганах у вертикальному стані, всі лежачі, або побиті. Археологи стверджують, що 5 тисяч років тому була Велика війна. Багато загиблих, — розказала екскурсовод.

Також екскурсантів провели до зали, присвяченої спротиву українських воїнів. Екскурсовод запропонувала порахувати кроками кімнату, щоб порівняти розмір кімнати з масштабами підвалу, який знаходиться саме під залою з експозицією АТО.

Як виявилося, підвал менше за кімнату над ним на 10-13 метрів. Тоді екскурсовод показала, що на стіні у підвалі пішла тріщина у вигляді сходинок. Вона пояснила, що музей припускає, що за стіною є незвідана кімната, до якої вони поки неможуть дістатися.

— Ми не знаємо, сходинки можуть бути взагалі окремо від кімнати та ніякого відношення не мати до неї, треба зачищати стіну, щоб дізнатися. Але просто ламати, ми не можемо. Треба все робити по правилам. Найняти людину та предоставити їй план будівлі, — розказала екскурсовод.

Нагадаємо, що у Миколаївському обласному краєзнавчому музеї поновили роботу комплексу археологічних зал.

Дивитись повну версію