Сенкевич попросив Зеленського допомогти вирішити проблему із зупинкою НГЗ

Миколаївський міський голова Олександр Сенкевич звернеться до Президента України Володимира Зеленського з проханням допомогти у вирішенні проблеми з постачанням сировини для відновлення роботи «Миколаївського глиноземного заводу».

Про це він заявив під час прямого ефіру, який опублікований у Youtube-каналі мера, передають НікВести.

За словами Олександра Сенкевича, він сподівається, що найближчим часом проблемне питання постачання сировини між підприємством та Чорноморською митницею буде врегульовано.

— Я не можу стати осторонь цієї проблеми. Я хочу висловити підтримку НГЗ. Завод допомагає нам у ремонті міської лікарні №5, допоміг нам у закупівлі обладнання для нашої лікарні №3, яку сьогодні ремонтуємо. НГЗ має сьогодні проблеми з митною службою, я сподіваюся, що ці проблеми вирішаться. Я найближчим часом напишу звернення до президента (Володимира Зеленського, - прим.), щоб він це питання взяв під особистий контроль. Сьогодні, коли в нашій країні є проблема з робочими місцями, коли люди не мають роботи, коли ми не знаємо як наповнювати місцеві бюджети подібні ситуації ніяк не покращують цей стан у країні, а особливо в Миколаєві та Миколаївській області, – заявив Олександр Сенкевич.

Нагадаємо, «Миколаївський глиноземний завод» заявив про вимушене призупинення виробництва у зв'язку з неправомірним блокуванням надходжень бокситової сировини в порту Чорноморською митницею.

Дивитись повну версію