Миколаївська облрада звільнила Федорову з посади головного лікаря обласної інфекційної лікарні

13:49, 21 грудня, 2021

Сьогодні, 21 грудня, депутати Миколаївської обласної ради звільнили головного лікаря обласного центру лікування інфекційних захворювань Світлану Федорову.

Про це повідомляють НікВести.

  • За: 42
  • Проти: 6
  • Утрималися: 4
  • Не голосували: 6
  • Всього: 58

Зазначимо, що всі члени фракції «Наш край», які були присутні на засіданні, підтримали звільнення Світлани Федорової. Виняток склали Андрій Закусилов та Юрій Єлиневський.

Перед голосуванням з трибуни її критикували колеги, головлікар ЛШМД Олександр Дем'янов та керівник Центру екстреної медичної допомоги Андрій Самойлов.

Олександр Дем'янов згадав її конфлікти з меценатами, а саме із власником Нібулона Олексієм Вадатурським.

Андрій Самойлов заявляв, що в обласній «інфекційці» зачиняють ворота перед «швидкими», також він зазначив, що медустанова стала «приватною установою».

На це депутат Олег Солтис закликав «не влаштовувати цирк на всю Миколаївську область», які критикують він попросив йти до своїх лікарень працювати, адже їхніх виступів не було на порядку денному.

Сама Світлана Федорова назвала ситуацію «політичним замовленням», згадавши, як ще 2 роки тому їй аплодувала сесійна зала обласної ради.

Вона побажала депутатам не бути відданими, як вона сьогодні.

Також головлікарка розповіла про перевірку її заснування комісією з Міністерства охорони здоров'я, чиї висновки послужили офіційною причиною для звільнення.

— Вони дві години побігали лікарнею, жодної цифри, загальні фрази тільки у висновках це комісії. Знаючи, що буде така розправа, запросила міжнародну організацію, яка протягом трьох діб провела повний аудит лікарні. Як виявилося, наш стаціонар відповідає не лише ліцензійним вимогам, а й міжнародним, – розповіла Світлана Федорова.

Нагадаємо, що на сесії голова фракції Юрій Кормишкін повідомив, що Світлану Федорову виключили із фракції, однак зазначив, що вона сама написала заяву про вихід.

Як відомо, Світлана Федорова ініціювала створення загальнодержавної програми інфекційної та біологічної безпеки. Її підтримав нардеп від «Нашого краю» Сергій Шахов.

Раніше Світлана Федорова подала заяву про дострокове припинення депутатських повноважень, зазначивши, що зробила це під тиском з боку керівництва Миколаївщини.

До цього вона заявляла, що лікарі можуть займатися політикою краще за інших, бо люблять людей.

13:49, 21 грудня, 2021
View full version