Через ефективність артилеристів ЗСУ росіяни переносять свої склади подалі від лінії фронту, — Генштаб

Російські окупанти вирішили розміщувати свої склади з боєприпасами на відстані не ближче ніж 100 кілометрів від лінії фронту. Причиною цього стала висока ефективність артилерійських ударів ЗСУ по ворожих об'єктах.

Про це заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов у «Медіацентрі Україна – Укрінформ».

Він наголосив, що українські військові знищують пункти управління російських окупантів та порушують їх логістичні ланцюжки. Зокрема, за допомогою снарядів SMArt ЗСУ вже вразили близько 30 броньованих об'єктів ворога.

— За отриманими даними, з огляду на ефективність нашої вогневої поразки, супротивник змушений змінити порядок постачання боєприпасів та пального. В даний час розглядається можливість розташування противником складів боєприпасів бригадного рівня на відстані не ближче ніж 100 км від лінії фронту. І складів корпусного рівня – понад 150 кілометрів, – сказав Олексій Громов .

За даними Генштабу, окупанти, ймовірно, розмістять склади у місцях цивільної інфраструктури, у тому числі й у навчальних закладах — щоб уникнути артилерійських та ракетних ударів з боку ЗСУ.

Втім, як зазначив Олексій Громов, сучасне озброєння типу HIMARS дає можливість ЗСУ прицільно знищувати саме військову інфраструктуру росіян.

— Це навіть не можна порівняти із характером дій ворога, який знищує нашу громадянську інфраструктуру та вбиває мирних українців, — додав він.

У Генштабі також повідомили, що за останній тиждень відбили атаки ворога і не втратили «жодного метра землі». Водночас зросла кількість авіаударів з боку росіян.

Нагадаємо, що у драматичному театрі імені Миколи Куліша у Херсоні окупанти облаштували склад артилерійських боєприпасів .

Дивитись повну версію