Сєнкевич розповів про наслідки обстрілів Миколаєва 14 липня

Вранці 14 липня по Миколаєву було випущено 9 ракет різних систем. Вони потрапили у  будівлю готелю, у 2 школи, стадіон та автостоянку.

Про це повідомив Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич під час прямого ефіру у соціальних мережах.

— Ми бачимо, що росіяни випускають різні ракети, різних типів. Фактично, просто утилізують той непотріб, який у них там накопичився: є ракети типу «Калібр», «Х-22», є іноді ракети, які взагалі ПВО-шні, тобто системи С-300, які сьогодні прилетіли, наприклад, та ракета, яка сьогодні влучила в готель «Миколаїв». Насправді, це вже не готель, і всі, хто миколаївці, знають, що це не готель вже, а бізнес-центр. Всі готельні номери стали маленькими офісами, люди займаються маленьким бізнесом… Вони стріляють всім, що є, і просто знищують нашу інфраструктуру. Коли люди питають у мене, чому вони це роблять, я просто кажу, що вони хочуть вбити як можна більше українців. Сьогоднішній обстріл влучив у нас у будівлю готелю, в 2 школи, стадіон, автостоянку. Також пошкоджено 18 наших тролейбусів, із них 16 — це ті нові тролейбуси, які ми закупили минулого року за гроші Європейського банку реконструкції і розитку. Частину з них можна відремонтувати, поки що ми вікна заклеємо плівкою, частину з них треба буде ремонтувати більш серйозно. Звичайно, ударною хвилею пошкодило будинки, які знаходились поряд. В одному з районів це 14 багатоквартирних будинки, в іншому - 3 приватних будинки, пошкоджені навіть дахи І один торгово-розажальний центр, у ньому також повилітали шибки.  В жодному з них не було військовох бази, - сказав Олександр Сєнкевич.

Станом на 14 липня, 141 день повномасштабної війни, яку Російська Федерація розпочала в Україні, місто Миколаїв не бомбардували 21 день.

Дивитись повну версію