Патрушев може стати наступником Путіна, — ЗМІ

У той час, як стан здоров'я російського диктатора Володимира Путіна все частіше викликає питання, секретар Ради безпеки РФ Микола Патрушев активно з'являється на публіці і фактично є одним із головних спікерів спецоперації в Україні. Не виключено, що цей близький союзник Путіна з часів їхньої спільної роботи в КДБ готується стати його наступником.

Про це повідомляє The Washington Post.

Видання, з посиланням на свої джерела, повідомляє – «історичне засідання Ради безпеки, яке вирішило розпочати війну, було повністю зрежисоване Миколою Патрушевим, він же визначав і цілі вторгнення». Коли все пішло не за планом, Путін практично зник з поля зору, а Патрушев часто «світився» на камеру і розповідав про вторгнення.

Зараз, за словами російської еліти, Патрушев – «впливова людина». Хоча речник Кремля Дмитро Пєсков зазначав, що секретар Ради безпеки давно таким і є.

— Патрушев — пияка, туго думаючий, справжній силовик, найкращий із представників радянського КДБ, у його світі СРСР не розпадався, а продовжує жити в американо-російському протистоянні», — зазначають співрозмовники видання.

Співрозмовники вказують: на момент переїзду Путіна до Москви, Патрушев був вищим за посадою та званням і відчував ревнощі до стрімкої кар'єри соратника. Але надалі «зробив усе, щоб провести ниточки контролю над думками та діями Путіна».

Раніше український глава Мін'юсту заявив, що міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров та Володимир Путін будуть покарані юридичним інструментом за наказ вторгнутися в Україну.

Дивитись повну версію