Порошенко везе з Естонії сотні дронів для ЗСУ

Фонд Порошенка та волонтери ГО «Справа Громад» купили 50 БПЛА Autel EVO II 640T Dual з тепловізорами і додатковими акумуляторами, а також 300 БПЛА Autel EVO Lite+, які отримають підрозділи ЗСУ.

Про це повідомила пресслужба політика.

— Сьогодні в Україну відправляються ці дрони, які так потрібні нашим військовим. Ці дрони оснащені термокамерою, можуть працювати вдень і вночі. У кожній роті Збройних сил України, яка отримає цей дрон, він буде коригувати вогонь артилерії. Артилерійські снаряди будуть знищувати цю нечисть, яка прийшла на нашу землю, – говорить  Петро Порошенко, який зараз перебуває в Естонії.

Безпілотники – це справжні «очі» для військових, які дозволяють проводити розвідку, контролювати роботу мінометного взводу батальйону і знищувати ворогів із більшою ефективністю. Петро Порошенко подякував уряду Естонії за сприяння у підготовці цього контракту.

— Сьогодні в Естонії неймовірна підтримка України, яку ми відчули. Ти йдеш по вулиці – з тобою вітаються «Слава Україні!, — розповідає він.

Петро Порошенко згадав події, які відбулися у Вінниці, де загинуло двадцять невинних людей, в тому числі і троє дітей.

—Ми передавимо просто цю нечисть, яка прийшла на нашу землю. Отримавши координати з цих дронів, наша артилерія буде гнати росіян з нашої української землі, — наголошує п’ятий президент.

Разом з безпілотником бійцям передають оберіги. Ляльки-янголи створені руками українок, яких прихистила від війни дружня Естонія.

— Від імені усіх жінок, які зараз вимушені перебувати саме тут, хочу передати нашим військовим ось таких янголів – це мотанки, які вони робили своїми руками. Щоб оберегом охороняли наших військових. «З любов’ю і вдячністю» написано від руки. Зігрівало їм душу. І ми всі разом віримо в перемогу. Україна переможе, Україна понад усе, – говорить активістка Асоціації українських організацій в Естонії Катерина Кириченко.

Петро Порошенко, який нещодавно побував на південному фронті і поспілкувався з військовими, неодноразово зазначав: нинішня війна – це війна дронів та артилерії.

—Це не просто піхота із стрілецькою зброєю. 90% наших втрат – від артилерії. Тому ми знайшли і купили дрони, новітні системи, які дозволять краще координувати артилерію, — пояснює Петро Порошенко.

У співпраці з волонтерами ГО «Справа Громад» та ГО «Res_Publika. Брати По Зброї» Фонд Порошенка купує техніку для ЗСУ, яка вкрай потрібна на передовій  – це зокрема пікапи, вантажівки та військові бронемашини, а також БПЛА.

Як відомо, Фонд Порошенка традиційно подвоює зібрану волонтерами суму. «Для того, щоб допомогти українським Збройним силам спільно – ми і ви – робимо цей важливий крок», – говорить Петро Порошенко.

Нагадаємо, що п'ятий президент України Петро Порошенко біля руїн храму на півдні України сказав пару слів голові РПЦ Кирилу Гундяєву, відомому під саном патріарха.

Дивитись повну версію