«Вони вирішили тероризувати мирне населення», — підполковник норвезької бригади «Північ» про ракетні удари РФ по Миколаєву, Дніпру та Вінниці

Російські обстріли Миколаєва, Дніпра та Вінниці в останній тиждень переслідували єдину ціль — знищити якомога більше цивільних, щоб досягти ефекту паніки в українському тилу.

Тактику РФ проаналізував професор військової стратегії та операцій, керівник відділу досліджень в обороному коледжі Норвегії, підполковник бригади «Північ» Тормод Гейєр.

За словам дослідника, Москва змінила принцип ракетних ударів влітку, якщо раніше вона намагалася зобразити попадання у військові об'єкти, то у червні та липні почала абсолютно відкрито бити по цивільних будівлях

 Останнім часом ми помічаємо тенденцію до знищення все нових і нових цивільних об’єктів. Вони вирішили тероризувати мирне населення. Це не те, що я відчуваю, це те, що показує нам спостереження,  каже офіцер.

Гейєр вважає, що таким чином окупанти економлять на високоточномц озброєнні, бо старими ракетами легче вражати мирні приміщення.

— Поширюючи смерть і руйнування в тих частинах країни, які безпосередньо не постраждали від вторгнення, в українському населенні підтримується страх перед війною, — пояснив він.

Але злочині наміри загарбників не спрацюють, додає стратег.

— Я навіть не вірю, що ракетні обстріли матимуть такий ефект. Навпаки: часто виявляється, що такі свавільні терористичні бомбардування сприяють протилежному, а саме більш впертому опору, — акцентував Тормод Гейєр.

Нагадаємо, сьогодні вранці, окупанти, ймовірно, вдарили по Миколаєву, ракетами С-300.

Дивитись повну версію