«Багато що продовжує залежати від Заходу», — серед німецьких аналітиків є заклик допогти Україні у швидкому просуненні на Півдні

Об'єми західної військової допомоги пропорційно пов'язані зі швидкістю вибивання росіян з окупованих частин півдня України.

Цю тему окреслила старший науковий співробітник дослідницької групи Східної Європи та Євразії Німецького інституту міжнародних відносин та безпеки Сабіна Фішер.

Представниця наукового товариства ФРН акцентувала, що росіяни остаточно провалилися з задуманими темпами наступу на сході України, тому ЗСУ готові взяти реванш на півдні рідної країни, звільнивши Херсон. Але для цього військова допомогла повинна надходити в належному обсязі.

— На півдні Україні в останні тижні знову і знову вдається досягати незначних успіхів, і це надзвичайно важливо з української точки зору. Існує дисбаланс за наявними солдатами, танками, зброєю, боєприпасами та іншою технікою. Багато що продовжує залежати від того, наскільки швидко та як широко Захід надасть Україні військову техніку та обладнання, щоб мати змогу досягти цих цілей війни на півдні, — розповіла Сабіна Фішер.

У підсумку вона заявила, що «питання в тому, хто швидше завалиться».

За останню добу схожа заява пролунала і від польського генерала Леона Коморніцького.

Дивитись повну версію