На шостий місяць війни двоє депутатів в Миколаєві від «Партії Шарія» вирішили засудити її лідера та покинути заборонену політсилу

На шостий місяць повномасштабної війни депутати міськради Миколаєва від «Партії Шарія» вирішили вийти з лав вже забороненої політичної сили та засудити її лідера. На сьогоднішній сесії, яка проходить онлайн, виступили депутати Микола Карцев та Лариса Дробот. Вони заявили про вихід з фракції та партії, а також засудили лідера політичної сили, від якої вони були обрані до міськради. 

Про це повідомляють НикВести.

— Хочу заявити, нарешті окремо від себе, про те, що рішуче засуджую військову агресію Російської Федерації проти України. До початку війни я завжди дотримувався правоцентристської та проукраїнської позиції. А саме те, що завжди треба розраховувати себе та починати з себе, а не казати, що хтось винен, але не ми самі. Ця точка зору об’єднувала мене з Партією Шарія. 24 лютого все змінилось. І, зіткнувшись з ворогом, вважаю, що всі громадяни нашої країни повинні згуртуватися проти нього, об’єднати зусилля. Але деякі продовжують розхитувати ситуацію далі. І це можна сказати про лідера партії, членом якої я був. Опозиції не може бути у воєнний час. Ту політику, яку зараз веде керівництво партії, я не підтримую та засуджую. 24 лютого всі для себе прийняли рішення, на якому вони боці. Усі, незалежно від того, ким  вони були до 24-го. Тому, враховуючи все сказане, вважаю своїм обов’язком вийти з партії, фракції та припинити членство у будь-яких формуваннях, - сказав Микола Карцев.

Лариса Дробот також говорила про те, що під час війни не має бути ніякої опозиції.

— Вважаю своїм обов’язком заявити про своє припинення членство о фракції та партії Шарія у зв’язку з моєю категоричною незгодою з риторикою та політику лідера партії. Кожен робить свій вибір. Для мене — це тільки країна. 24 лютого на нашу країну напала Росія, розв’язавши криваву бійню. Я рішуче засуджую дії Росії проти нашої країни. І на мою думку, всі громадяни повинні об’єднатися у боротьбу проти зовнішнього ворога, а не розгойдувати ситуацію зсередини. Під час війни не має бути опозиції, - сказала Лариса Дробот.

Під час засідання сесії було оголошено про ліквідацію фракції «Партії Шарія» у Миколаївській міській раді.

Нагадаємо, 16 червня восьмий апеляційний суд Львова заборонив Партію Шарія.

Дивитись повну версію