Двоє депутатів Миколаївської міськради від «Партії Шарія» передумали складати мандати перед сесією

Депутати Миколаївської міської ради Микола Карцев та Лариса Дробот, обрані від «Партії Шарія», які раніше вирішили скласти свої повноваження, відкликали заяви про у день сесії.

Про це стало відомо під час засідання у четвер, 28 липня, пишуть НикВести.

Як повідомлялось, Микола Карцев та Лариса Дробот подали до апарату міськради заяви про складення повноважень. Однак проєкти рішень з цього приводу на сесію так і не були винесені.

Інший представник політсили Андрій Кучеренко під час обговорення порядку денного поцікавився, чому ці питання зникли з матеріалів сесії, хоча раніше були розіслані депутатам.

— Мене цікавить питання щодо позбавлення мандатів Дробот і Карцева, не бачу їх. Чи можна їх внести до порядку денного на голосування? — запитав Андрій Кучеренко.

Секретар міськради Дмитро Фалько повідомив, що депутати самостійно відкликали заяви сьогодні.

— Ці проєкти рішення були підготовані на підставі заяв цих депутатів — Дробот і Карцева. Але сьогодні від них надійшли заяви про відкликання попередніх заяв щодо складання. Тому ці проєкти знято з порядку денного, — відзначив Дмитро Фалько.

Натомість, як повідомлялося, Микола Карцев та Лариса Дробот обмежилися заявою про засудження лідера політичної сили Анатолія Шарія.

В свою чергу лідерка обласного осередку партії, депутатка Тетяна Кравчук виступила на його захист, відзначивши, що «він для України робить більше, ніж багато хто інших».

Відзначимо, що до 24 лютого Микола Карцев також підтримував Анатолія Шарія та публікував пости у соцмережах на захист лідера політсили. Наразі всі ці пости видалені з його сторінки у Facebook.

Зокрема, минулого року він розкритикував введення санкцій РНБО проти Анаталія Шарія та його дружини Ольги.

«Влада, на жаль, втрачає залишки розуму та веде великими кроками країну в беззаконня. Таке відчуття, що «людина» надягла собі корону та видає царські укази, незважаючи на конституцію, закони та взагалі елементарні права людини», — коментував він це рішення.

22 лютого, за два дні до повномасштабного нападу РФ на Україну, він критикував дії президента Володимира Зеленського та уряду на тлі загрози вторгнення.

«Зважаючи на те, як наша влада вчиняла та вчиняє, вони й не збиралися повертати землі Донбасу назад, а тільки спекулювати та балаболіти на цю тему, вимагаючи грошей, зброї та преференцій.

… А тепер прокинулися, огризаються заходу і така гучна заява не віддамо наші землі. Хоча вже віддали і причому давно, Крим так взагалі без єдиного вистрілу», — писав Микола Карцев.

Також повідомлялося, що під час засідання сесії було оголошено про ліквідацію фракції «Партії Шарія» у Миколаївській міській раді.

Дивитись повну версію