Італійка-пілот у складі Інтернаціонального легіону приїхала боронити Миколаївщину за покликом серця: «Я залишаюся тут, бо закохалася»

Колишня військовослужбовця італійських військово-повітряних сил 23-річна Джулія Шифф воює на Миколаївщині за ідею.

Її історію переповіли у газеті Corriere della Sera.

Впродовж літа дівчина виконує завдання на південному фронті, вона єдина італійка, яка погодилася воювати разом з Інтернаціональним легіоном на цьому напрямку.

— Якось ми були на завданні в Херсоні, наша бронемашина потрапила під обстріл і опинилася в каналі. Шолом розірвався, і я вдарилася головою. Ви чуєте? У мене все ще є шишка. А іншим разом була ніч, ми намагалися проникнути в окуповане село, росіяни нас помітили і почали бомбити. Я була спокійною і прикривала колег. Впавши на землю, я вдарилася зубами об зброю. Найближча артилерійська бомба впала за два-три метри до мене. Під час цієї операції загинуло 4 моїх колеги, один був близьким другом, і мені довелося сказати його дівчині, що його вже немає. Я хотіла би повернутися і знайти його тіло, — розповіла вона про свій досвід.

За словами доброволиці, не боятися смерті їй допомогає кохання.

— Я дуже сумую за сім’єю, собакою, італійською їжею. Але поки я залишаюся. Також тому, що я закохалася. Він наполовину українець, наполовину ізраїльтянин. Ми воюємо в одній бригаді. Йому 29, він найкращий солдат, якого я зустрічала, і він також найкращий чоловік. Ми також компаньйони на полі і бережемо один одного. Його бойове прізвисько Wolf, а потім нас жартома іноді називають місіс і містер Wolf, навіть якщо насправді моє прізвисько Kida, — визнала дівчина.

Вона додала, що встигла потоваришувати з різними бійцями на фронті, в тому числі грузинами і чеченцями.

— Я вважаю за краще залишити позаду збройні сили Італії, які мене дуже розчарували. Мене теж просили балотуватися. Але це не для мене. Тут я знаю, що маю робити, знайшла свою ціль і потрібна колегам, — підсумувала Джулія Шифф.

Нагадаємо, іспанець Хуан, що захищає південні рубежі України, зберіг життя трьох побратимів на Херсонщині, на яких полював російський дрон. При цьому він сам отримав поранення, після чого до нього зі словами подяки завітав президент Володимир Зеленський.

Дивитись повну версію