В МЗС Данії розповіли, як допомагають Миколаєві під час війни: «Відновлюємо системі водопостачання та теплопостачання»

У проекті бюджету Данії на 2023 рік Україна є пріоритетом у наданні фінансової та військової допомоги, зокрема Данія безпосередньо допомагає Миколаївській області.

Про це заявив міністр закордонних справ Данії Єппе Кофод на спільному з главою МЗС України Дмитром Кулебою брифінгу в Києві, повідомляє Укрінформ.

— Вчора наш уряд представив новий бюджет на 23-й рік. Я можу вам уже сказати, що в нашій пропозиції бюджету Україна – пріоритет №1 як отримувач фінансової і військової допомоги. Ми будемо і з військової, і з цивільної сторони підтримувати вас, – сказав він.

Глава МЗС Данії додав, що надання потрібних систем озброєння Україні також є пріоритетом №1: «Ми маємо всі подбати про те, щоб Україна виграла, а Росія програла, щоб такі речі, які творить Росія в Україні, залишилися назавжди в минулому. Ми надали уже 400 мільйонів євро допомоги і продовжуємо надавати відповідні і необхідні озброєння та проводити тренування українців».

Крім того, міністр відзначив, що Данія виділила приблизно 90 мільйонів євро гуманітарної та фінансової допомоги та безпосередньо допомагає Миколаєву і Миколаївській області.

— Ми допомагаємо відновлювати там систему водопостачання, теплопостачання, з відбудовою і ремонтом муніципальних будівель, буквально, щоб у квартирах у людей були вікна захищені від холоду, тому що ми маємо подбати, щоб український народ зміг пережити зиму і при цьому давати гідну відсіч Росії, – заявив глава данської дипломатії.

Нагадаємо, міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич і міністр у справах міжнародного розвитку Данії Флеммінг Мьоллер Мортенсен підписали меморандум про співпрацю.

Дивитись повну версію