Американський генерал пояснив, чому звільнення навіть найменшого села в Херсонській області потрібно вважати тактичним успіхом України

Відбиття населенних пунктів будь-якого розміру на Херсонщині виконує дві задачі: підіймає мораль українців і підриває бойовий дух ворогів.

Про це WSJ сказав генерал-лейтенант армії США у відставці Стівен Твітті.

Згідно оцінок військового, Україна нав'язує ЗС РФ непередбачувані бої на півдні, аби примушувати ворога постійно нервувати.

— Ви змушуєте росіян гадати, куди українці збираються вдарити далі, — сказав ексзаступник керівника Європейським командуванням США.

Він підкреслив, що Україна задіює багато невеликих груп, які сіють хаос по тилам загарбників.

— У такому типі бойових дій ви повинні мати довгострокову перспектив,— наголосив відставний генерал-лейтенант.

Генерал Твітті додав, що навіть невелике просування ЗСУ на півдні вважається тактичним успіхом, оскільки «ці маленькі села багато значать» для українців, а також для західних партнерів.

— Довгострокова перспектива полягає в тому, що чим більше досягне Україна, тим краще їй буде за столом переговорів, — зазначив офіцер.

Нагадаємо, в оборонному відомстві США покладають значні надії на дії ЗСУ в херсонському напрямку і вірять, що вони досягнуть прогресу на рівні з боями за звільнення Київської та Харківської областей.

Дивитись повну версію