«Кожне життя захисника та захисниці України має бути збережене», — Замазєєва виступила на Конгресі Ради Європи

Голова Миколаївської обласної ради Ганна Замазєєва звернулася до міжнародних партнерів у Конгресі Ради Європи, щоб донести, що весь світ повинен докласти максимум зусиль та захистити Українських Героїв, які потрапили в полон російських окупантів.

Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook.

Ганна Замазєєва на прохання керівництва Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими долучилася до роботи делегації родин захисників-військовополонених.

— Ми щоденно повинні нагадувати всьому світу про наших Героїв та підсилювати нашу спільну позицію, — впевнена вона.

Ганна Замазєєва зазначила, що зараз необхідно змусити Російську Федерацію неуклінно дотримуватися статей Женевської Конвенції, а також Конвенції про захист прав людини, бо тисячі життів українських військовополонених зараз під загрозою.

— На жаль, сьогодні ми не можемо говорити про застосування повною мірою справжньої сили статуту ООН. Ми бачимо повне ігнорування країною-агресором норм Женевських конвенцій. Ми не бачимо сумлінності зі сторони багатьох міжнародних організацій у виконанні своїх повноважень і взятих на себе зобов’язань. Саме тому, ми, з рідними наших Героїв-військовополонених – мамами, дружинами, сестрами й дочками, будемо продовжувати доносити нашу позицію у найвищих органах країн Європи, —наголошує Ганна Замазєєва.

Вона наголосила, що кожне життя захисника та захисниці України має бути збережене. Голова Миколаївської облради закликала про допомогу та просить місцеві громади Європи:

  • долучитися до тиску на Росію щодо необхідності дотримання норм Женевської конвенції про поводження з військовополоненими, забезпечення безпеки, життя та здоров’я українських Захисників, які наразі знаходяться в полоні;
  • долучитися до активізації дієвих механізмів для захисту українських військовополонених та притягнення як РФ, так і конкретних осіб до відповідальності за вчинені злочини;
  • долучитися до створення окремих програм та додаткових можливостей для лікування та реабілітації наших поранених Захисників, в тому числі у своїх затишних містах та містечках. 
  • сприяти якнайшвидшому звільненню усіх українських військовополонених, які входять до складу ЗСУ та надають їм допомогу, але безпосередньої участі у воєнних діях не беруть (некомбатантів).

— Разом з цими сильними жінками продовжуємо працювати над важливою місією щодо висвітлення історій наших полонених Героїв. Попереду інші міста та представництва міжнародних організацій, — зазначила вона.

Нагадаємо, що голова Миколаївської обласної ради Ганна Замазєєва працює у складі української делегації на Конгресі Ради Європи у Страсбурзі.

Дивитись повну версію