З початком осені у Миколаївській області зріс рівень захворюваності на COVID-19

З настанням холодної погоди, порівняно з літнім періодом, кількість захворювань на коронавірус у Миколаївській області зросла. Проте протягом останнього тижня помітна тенденція до спаду інфікувань, адже нових захворювань менше, ніж було ще у середині місяця.

Про це розповіла депутатка Миколаївської облради від партії «Слуга Народу» Ірина Шабільянова, повідомили у пресслужбі партії.

Вона пояснила, що минулого тижня кількість нових захворювань в області була на майже 4% більшою, ніж зараз. За її словами, на сьогодні медичні заклади області та обласного центру зокрема повністю справляються із навантаженням, навіть попри зменшення кількості медиків через воєнні дії на території області.

— Усі медзаклади, які мають змогу працювати та отримали пакет від Національної служби здоровʼя України для лікування хворих на коронавірус, повністю забезпечені необхідними ліками і обладнанням, —підкреслила депутатка.

Ірина Шабільянова також нагадала, що для того, аби запобігти подальшому поширенню хвороби, у осінньо-зимовий період потрібно дотримуватись протиепідемічних заходів, пройти повний курс вакцинації та за необхідності зробити бустерне щеплення.

—Зробити це можна у будь-якому пункті вакцинації, і на сьогодні в Миколаївській області усі вони забезпечені двома вакцинами – CoronaVac та Pfizer, — зазначила представниця партії «Слуга Народу».

Дивитись повну версію