Як обрати надійний обмінник криптовалют?

На сьогодні популярність криптовалюти лише зростає та однозначно завойовує довіру своїх користувачів. Особливо актуальним це стає для українців, які з початку повномасштабного вторгнення РФ втратили основне джерело свого прибутку. У таких умовах криптовалюта надає їм нові можливості для заробітку.

Що таке криптовалюта і для чого потрібен обмінник

У загальному розумінні криптовалюта – це цифровий різновид грошей, який являє собою зашифрований код, доступ до якого є тільки у власника. Така валюта сьогодні розцінюється як інвестиція, оскільки її купують та продають переважно для того, щоб заробити на різниці, яка виникає під час стрибків курсу. На перший погляд, все здається досить просто, проте в цьому алгоритмі важливо знайти перевірені обмінні платформи. Найпростіший і найдієвіший спосіб – скористатися рейтингом обмінників криптовалюти, таким як Xchangescan. Там зібрані обмінні платформи, які не просто дозволяють проводити швидкий обмін однієї криптовалюти на іншу, але й дають можливість працювати з криптовалютою безпечно та комфортно. Враховуючи, що рейтинг оновлюється залежно від активності криптообмінника та відгуків користувачів платформи, відстежувати надійні обмінні платформи стає набагато простіше.

На що потрібно звернути увагу при виборі криптообінника

Перед тим, як потрапити до рейтингу, криптообмінники проходять ретельний моніторинг. Оскільки головне завдання – вибрати надійну обмінну платформу, відбір відбувається за кількома критеріями:

  • Репутація (обговрення користувачів та згадки на трастових порталах);
  • Функціональність (кількість валют, швидкість обміну, P2P-обмін);
  • Безпека (юридична особа, публічно доступна оферта та політика конфіденційності);
  • Публічність (наявність профілів Telegram, Facebook/Instagram, Twitter, YouTube);
  • Зручність (прозорість комісії, служба підтримки, PageSpeed, інтерфейс, мобільна версія).

Вже сьогодні криптовалюта стає полем для довгострокових інвестицій. Це стало можливим завдяки тому, що лише за 10 років вона набула високої популярності. За прогнозами фахівців, вартість криптовалюти зростатиме. У довгостроковій перспективі вкладення можуть бути вигіднішими і мають меншу ймовірність прогоріти. Головне – оцінити всі ризики та керуватися правилом надійності при виборі обмінних платформ.

Дивитись повну версію