Росія направила до країн НАТО фрегат з гіперзвуковими ракетами «Циркон»

Фрегат російського флоту «Адмірал Горшков» озброєний гіперзвуковими ракетами «Циркон» відправився з Чорного моря в Атлантичний океан.

Про це повідомляють Військово-морські сили України у Facebook.

Церемонію відправки «Горшкова» особисто очолив президент Росії Владімір Путін.

Планується, що фрегат виконуватиме завдання бойової служби в акваторіях Середземного моря, Атлантичного та Індійського океанів. В ході бойової служби заплановано учбове застосування гіперзвукових ракет «Циркон».

На думку військових, таким чином РФ намагається відвернути увагу від невдач у війні з Україною, зокрема у Чорному морі.

— Здобутки Чорноморського флоту відсутні, тому на державний рівень було винесено заходи щодо виходу в дальній похід, подалі від акваторії Чорного моря, — йдеться у повідомленні.

Заступник голови Радбезу РФ Дмітрій Медведєв заявив, що судно йде до берегів країн НАТО, щоб створити загрозу для США зокрема.

— Головний подарунок до Нового року з боєкомплектом ракет "Циркон" вирушив учора до берегів країн НАТО. 1000 км дальності їх застосування з гіперзвуком у 9 Махів і можливістю використовувати будь-який заряд з гарантією долають будь-яку ППО. Нехай постоїть десь за 100 миль від берега, ближче до річки Потомак (річка біля столиці США, — прим.). Тож радійте! Приведе до тями будь-кого, хто становитиме пряму загрозу Росії і нашим союзникам, — написав він.

Нагадаємо, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг вважає, що дії Кремля свідчать про плани Росії поновити наступ на Україну, а заклики росіян до переговорів — це спроба виграти час на підготовку і перегрупування військ.

Дивитись повну версію