Суд у справі колаборанта Сальдо в Миколаєві розпочався зі спору щодо місця розгляду

Центральний районний суд Миколаєва вважає, що справа херсонського колаборанта Володимира Сальдо має розглядатися в Херсоні. 

Про це повідомляє пресслужба Центрального районного суду Миколаєва, де відбулось підготовче засідання справи російського ставленика на Херсонщині Володимира Сальдо.

Як відомо, Володимир Сальдо обіймав посаду міського голови Херсона (2002-2012 роки), був депутатом міської ради, а після окупації міста російськими військовими очолив так звану військово-цивільну адміністрацію Херсонської області.

Зараз його обвинувачують у держзраді, колабораціонізмі, виправдовуванні збройної агресії РФ проти України, глорифікації її учасників (частина 2 статті 111, частина 5 статті 111-1, частина 1 статті 436-2 КК України).

Обвинувальний акт розглядає колегія суддів у складі Людмили Шолох, Івана Дірка, під головуванням Сергія Медюка.

«Однак суд поставив на обговорення питання підсудності цієї справи Центральному районному суду Миколаєва. Оскільки кримінальне провадження має здійснювати суд, в межах територіальної юрисдикції якого вчинене кримінальне правопорушення. Відповідно до розпорядження Голови Верховного Суду, територіальну підсудність Херсонського міського суду змінено на один з районних судів Одеси. Прокурор зазначала, що правила територіальної підсудності не порушено, оскільки при направленні обвинувального акту до суду керувались нормами частини 9 статті 615 КПК України», - йдеться у повідомленні.

Зважаючи на це, колегія суддів постановила направити обвинувальний акт щодо колаборанта Володимира Сальдо до Миколаївського апеляційного суду для визначення підсудності.

Нагадаємо, раніше заступник Генерального прокурора Олексій Симоненко висловив позицію, що суддів, які здійснювали правосуддя у судах Херсонської області та які через об’єктивні обставини не можуть зараз виконувати свої професійні обов’язки на цій території, доцільно перевести до судів Миколаєва.

Дивитись повну версію