Підвали двох вознесенських шкіл за ₴2,3 млн переобладнають під укриття

У Вознесенську підвали двох середніх навчальних закладів переобладнають під укриття. На ці роботи планують витратити 2,3 мільйона гривень.

Про це свідчать дані системи електронних закупівель ProZorro.

Зокрема, на переобладнання підвалу Вознесенської гімназії імені Тараса Шевченка планують витратити 1 мільйон 244 тисячі гривень.

Підрядник повинен буде виконати усі роботи до 31 грудня 2023 року, а саме: демонтажні роботи, встановлення металевих дверей, встановлення обладнання (столи, шафи, холодильник, біоумивальники), улаштування сходів (головного корпусу, внутрішніх та евакуаційних), улаштування поручнів, виготовлення та встановлення навісу, електромонтажні роботи, встановлення вентиляції, а також супутні роботи.

Наразі триває процес подання пропозицій, підрядників обиратимуть 27 лютого.

Водночас на переобладнання підвалу Вознесенської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 планують витратити 1 мільйон 110 тисяч 532 гривні.

Підрядник повинен буде виконати усі роботи у двох підвалах навчального закладу до 9 червня 2023 року, а саме: ремонт бетонних сходів, встановлення дверних блоків, встановлення металевих поручнів, облаштування підлоги, облаштування стін, влаштування аварійного виходу, встановлення вентиляції та сантехніки, роботи з електроосвітлення, а також супутні роботи.

Наразі триває процес подання пропозицій, підрядників обиратимуть 24 лютого відповідно.

Варто зазначити, що про плани облаштувати укриття в закладах середньої освіти Вознесенська казав міський голова Євгеній Величко. 

— Дуже важливим питанням є забезпечення безпеки наших дітей, процес навчання у школах зараз організовано за дистанційною формою. Тим часом протягом року проводимо ремонтні роботи та облаштовуємо укриття у навчальних закладах. Робимо все можливе, щоб діти змогли повернутись до навчання за парти, а батьки не хвилювались про безпеку дітей у школах. Перед початком навчального року ми провели опитування громадської думки, і 72 % батьків обрали дистанційну форму навчання, – сказав Євгеній Величко

Нагадаємо, що у 2023 році в 16 школах Миколаєва планують відремонтувати захисні укриття. На ремонти у бюджет цього року заклали 20 мільйонів гривень.

Дивитись повну версію