«Нашою основною метою було залучення зовнішнього фінансування ЄС для відбудови Баштанської громади», – Гомерська про результати форуму REBUILD UKRAINE 2023

15-16 лютого у Варшаві відбувся форум REBUILD UKRAINE 2023, на якому 19 громад представили свої проєкти з відбудови. Баштанську громаду презентувала представниця партії «Слуга Народу» та секретарка Баштанської міськради Інна Гомерська разом із заступницею міського голови Баштанки Світланою Євдощенко.

Про це повідомили у пресслужбі партії «Слуга Народу».

Інна Гомерська розповіла, що основною їхньою метою була робота з залучення фінансування від ЄС для Баштанщини, оскільки через російську агресію соціальна сфера зазнала збитків на близько 10,4 млн євро, інфраструктура – більш як 11 млн євро.

На виставці працював національний стенд «Україна та її громади», де в кожного представника був свій куточок. Там надавалася інформація про громаду, втрати та можливості для інвесторів. Представники Баштанщини презентували проєкт з відбудови дитячої юнацької спортивної школи, яку вщент зруйнував ворог. Через це близько 2500 дітей втратили можливість займатися спортом. Також серед проєктів для інвесторів запропонували створення індустріального парку загальною площею понад 470 га для підвищення інвестиційної привабливості та конкурентоспроможності. 

— Метою було донести інвестору, що Баштанщина - це агропромисловий район зі значними ресурсами та інвестиційними можливостями. У нас є вільні земельні ділянки та об’єкти промислової нерухомості, вигідне географічне розташування, близькість до перспективних ринків збуту, залізниці, траси державного значення та морських портів. Створюємо всі необхідні умови для збільшення обсягів інвестицій у Баштанську громаду, адже головною метою є залучення не коштів, а інвестора», — пояснює Інна Гомерська.

У результаті Баштанська громада підписала із торгово-промисловою палатою Італії в Україні меморандум про співпрацю у різних напрямках, з акцентом на реконструкцію та відновлення громади.

— Ми продовжуємо працювати  для допомоги Миколаївщині на міжнародному рівні. Депутати представляють свої громади на заходах різного рівня, аби розширювати межі цієї співпраці. І результати вже є!, – додала голова обласної організації партії «Слуга Народу» Ганна Замазєєва

Нагадаємо, що у вівторок, 21 лютого, президент Сполучених Штатів Джо Байден виступив з промовою у Варшаві.

Дивитись повну версію