Генерал Марченко про можливі удари росіян по шляхам постачання західної зброї в Україну: «Хай спробують»

Генерал-майор Дмитро Марченко оцінив вірогідність удару російськими військовими по шляхах постачання зброї до України з держав НАТО.

Свою думку він озвучив в інтерв’ю «НикВести».

Відповідаючи на питання журналіста про те, яка існує вірогідність того, що росіяни наважаться ударити по шляхах постачання зброї для України, Дмитро Марченко відповів наступне:  

— Так воно вже в нас. Які шляхи постачання? Воно вже в нас. Давайте не будемо порушувати це питання та підказувати. Нехай спробують. 

Як відомо, керівництво Росії, після оголошення інформації про те, що західні партнери готові постачати зброю Україні, неодноразово погрожувало вдарити по шляхах постачання зброї.

В Генштабі зазначили, російські війська завдають ракетно-бомбових ударів по об'єктах військової та цивільної інфраструктури, у тому числі із залученням стратегічних бомбардувальників, кораблів та підводних човнів. Таким чином військове керівництво Росії намагалося зруйнувати шляхи постачання військово-технічної допомоги від країн-партнерів. Для цього концентрують удари по залізничним вузлам.

За словами представника Міністерства оборони США, такі дії російських військових жодним чином не вплинули на здатність членів країн НАТО продовжувати постачання зброї в Україну.

Дивитись повну версію