Зеленський прокоментував інформацію про те, що Буданов міг очолити Міноборони

Президент Володимир Зеленський прокоментував інформацію про те, що міністром оборони замість Олексія Резнікова могли призначити керівника Головного управління розвідки Кирила Буданова.

Під час пресконференції в роковини повномасштабного вторгнення РФ у п'ятницю, 24 лютого, глава держави зазначив, що якби главою Міноборони хотіли призначити головного розвідника, це зробили б у рамках українського законодавства.

— Рішення, які я ухвалюю на Ставці щодо особистостей безпеки та оборони нашої держави, я не обговорюю публічно. Одне з таких рішень — це безпекова ситуація у деяких регіонах та деяких інституціях, де я мав думки... Не суто до цього міністерства [оборони], а до інфраструктури, яка має гарантувати нам безпеку, посилити це військовими, розвідниками чи службовцями. Це стосується ситуації в деяких прикордонних регіонах і контактних ліній із тимчасово окупованими територіями, – сказав президент.

Раніше голова фракції Слуги народу у Верховній Раді Давид Арахамія стверджував, що замість Олексія Резнікова Міноборони може очолити керівник ГУР Кирило Буданов. 

Голова управління розвідки Кирило Буданов назвав «неофіційною» інформацією повідомлення голови фракції «Слуга народу» Давида Арахамії про те, що найближчим часом Верховна Рада проголосує за відставку міністра оборони Олексія Резнікова, а на його місце буде призначено начальника ГУР Міноборони Кирила Буданова.

 
 
 
Дивитись повну версію