Волонтери з Одеси врятували жительку Миколаївщини, біля якої здетонував снаряд

Волонтер-медик Ірина Стасюк з командою

Одеські волонтери-медики врятували мешканку села Любомирівка Миколаївської області, яка підірвалася на міні у себе вдома.

Про це повідомила волонтерка Ірина Стасюк на своїй сторінці у Facebook.

Під час щотижневого візиту на Миколаївщину з гуманітарною місією, волонтери почули вибух. Виявилося, що місцева жителька селища, в якому вони перебували підірвалася на ворожому снаряді в себе на городі.

Ірина Стасюк з командою спрацювали оперативно: надали необхідну домедичну допомогу та зупинили кров.

— Побачили рвану рану лівої і правої гомілки, передньої поверхні правого стегна, проникаючу рану грудної клітини, відірвану фалангу пальця, численні осколкові поранення. Ми затампонували рвані рани, наклали тугі пов’язки бандажем, знеболили і провели інфузійну терапію. Якщо казати простіше, ми зупиняли кров і замотували рани, – розповідає Ірина Стасюк.

Після чого постраждалу перенесли у швидку аби доправити в лікарню. Медикиня підкреслила, що дороги в Миколаївській області розбиті. Катетер постійно вилітав з вени. Але величезне обурення у жінки викликало те, що майже ніхто не уступав дорогу, хоча "летіли" містом з мигалками.

— Дорогою ми додзвонилися до доньки пораненої жінки, а в обласній лікарні нас вже мали ждати. Але на нас ніхто не чекав, ніхто не зустрічав. Ми ледь-ледь змогли перекласти її зі швидкої на ноші і завезли в приймальне відділення. Тільки там до нас ліниво підійшли лікарі. Подивились на нашу роботу, схвалили її і забрали жінку. А ми пішли відмивати себе й швидку від крові, – пише Ірина Стасюк.

Згодом волонтери зв’язалися з лікарнею, де їм повідомили, що потерпіла почувається нормально і готується до операції

Нагадаємо, нещодавно на Херсонщині автівка з цивільними підірвалася на ворожій міні. Постраждало четверо людей, двоє з них загинули.
Дивитись повну версію