«Більшість переміщених осіб розселені та мають постійне місце проживання», — мер Вознесенська Величко провів зустріч із ВПО міста

Міський голова Вознесенська і представник «Слуги Народу» Євгеній Величко провів масштабну зустріч із внутрішньо переміщеними особами міста.

Про це повідомляє пресслужба партії «Слуга Народу».

На сьогодні в місті Вознесенську проживає близько 3,5 тисяч переселенців. Під час спілкування з міським головою Евгеном Величко переселенці розповіли про проблеми з працевлаштуванням, соціальними виплатами та компенсацією житлово-комунальних послуг.

— Більшість ВПО у місті розселені та мають постійне місце проживання. Якщо приїжджають люди, які не мають, де зупинитися та змоги винаймати житло, то місто надає проживання у  гуртожитках. Також відбувається значне покриття їхніх потреб у гуманітарній допомозі. Під час зустрічі люди звертали увагу на проблеми із соцвиплатами, потреби в посадкових матеріалах, доступі до освіти для дорослих тощо, – розповів Євгеній Величко.

У результаті створили ініціативну групу з внутрішньо переміщених осіб, що взаємодіятиме із депутатами, посадовими особами та громадськістю для результативного та швидкого вирішення їхніх проблем і потреб.

Євгеній Величко розповів, що нині місцева влада вже має певні напрацювання для вирішення деяких з питань.

— Наші депутати різних місцевих рад роблять важливі речі для допомоги внутрішньо переміщеним особам та іншим малозахищеним категоріям населення, які постраждали від війни. Ми ініціюємо відповідні рішення, працюємо із партнерами, – додала голова обласної організації партії «Слуга Народу» Ганна Замазєєва.

Дивитись повну версію