Українські атаки військово-морській базі у Севастополі обмежують операції Чорноморського флоту РФ, — британська розвідка

14:12, 27 березня, 2023

В окупованому Севастополі російський флот не перебуває в повній безпеці. Можливі атаки з українського боку стримують активність військових кораблів.

Про це йдеться у щоденному звіті розвідки Великої Британії.

Як зазначається у зведенні, 22 березня щонайменше три безпілотні надводні кораблі й один безпілотний літальний апарат спробували завдати удару по російській військово-морській базі Севастополь в окупованому Криму.

Згідно з повідомленнями з відкритих джерел, один дрон було зупинено захисними бонами, а два підірвано в гавані. Російські офіційні особи заявили, що жодне російське судно не постраждало.

При цьому в ході попередньої атаки дронів на Севастополь 29 жовтня 2022 року були пошкоджені тральщик «Іван Голубець» та фрегат «Адмірал Макаров».

— Попри те, що нові атаки, швидше за все, не завдали шкоди жодному військовому об'єкту, загроза дронів, ймовірно, продовжує стримувати дії російського Чорноморського флоту, — зазначають у Міноборони Британії.

Раніше повідомлялося, що за останню добу в Україні було знищено ще 610 російських окупантів. Загальні втрати РФ від початку повномасштабного вторгнення становлять 171 тисячу 160 осіб.

14:12, 27 березня, 2023
View full version