Міноборони до кінця травня завершить наступний етап випробування жіночої військової форми

Міністерство оборони до кінця травня завершить наступний етап випробування жіночої військової форми українських виробників.

Про це відомство повідомило 29 березня.

Представники Міністерства зустрілися з представниками вітчизняних виробників та громадських організацій, обговорили результати першого етапу експериментального носіння нових зразків жіночої форми. На зустрічі запропонували зміни до нинішньої моделі літньої форми — з урахуванням особливостей анатомії жіночої фігури. Також на зустрічі показали чотири нові зразки літнього однострою.

За результатами вирішили виготовити нову партію зразків форми для передачі в підрозділи. Очікується, що її випробування завершиться до кінця травня. Окрім того, зараз у війську тривають випробування жіночої білизни, наданої громадськими організаціями Forma two та «Смілива Україна».

Міністр оборони Олексій Резніков зазначив, що, окрім зручної форми, триває робота щодо забезпечення жінок бронежилетами з урахуванням фізіологічних особливостей. Експериментальний зразок бронежилета для жінок уже розробили, і провели низку робочих зустрічей із представниками потенційних виробників, які можуть їх виготовити. Після успішних польових випробувань бронежилети передадуть у ЗСУ.

На сьогодні в ЗСУ служить 41 тисяча жінок, ще близько 19 тисяч — цивільні працівниці, які працюють задля потреб армії. Безпосередньо в бойових діях бере участь близько пʼяти тисяч жінок.

Нагадаємо, в Україні жінок прийматимуть на військовий облік лише за їхньою згодою.

Дивитись повну версію