«Допомагав силовикам і брав участь у звільненні полонених», — російські пропагандисти злякалися візиту нардепа Копитіна до Сербії

Голова ГУР Кирило Буданов і нардеп Ігор Копитін

Напередодні візиту української делегації до Сербії росіяни почали розповсюджувати пропагандистські матеріали, розраховані на сербську аудиторію. Зокрема, там згадують миколаївського нардепа Ігоря Копитіна, критикуючи його за передачу дронів армії та допомогу у звільненні бійців «Азова» та морпіхів із полону.

Про це йдеться у статті «Український десант на сербський парламент», опублікованій порталом Балканіст. Дане ЗМІ є одним із рупорів російської пропаганди в Сербії.

«Якщо вірити інформації, що з'явилася в сербських ЗМІ, до складу делегації увійде депутат Верховної Ради від партії «Слуга народу» Володимира Зеленського — Ігор Копитін. З відкритих джерел відомо, що Копитін координує роботу фонду Ukrainian Freedom, передає дрони підрозділам Державної прикордонної служби України та співпрацює з Департаментом військової розвідки СБУ», — йдеться у матеріалі.

Там також заявили, що депутат брав активну участь у переговорах щодо обміну полоненими та допомагав звільнити з полону «бойовиків-нацистів з батальйону «Азов».

Пропагандисти з «Балканіста» заявляють, що сербам не сподобається бачити у своєму парламенті Ігоря Копитіна, який працює із силовими структурами України та зацікавлений у послабленні «дружніх відносин Сербії з Росією».

«Українська сторона приписує Копитіну заслугу «участі у визволенні з російського полону» бойовиків-нацистів з батальйону «Азов», українських морських піхотинців та іноземних найманців. Персонаж для офіційного прийому у Скупщині, м'яко кажучи, є проблематичним для сербської влади. Навіть якщо українські гості, потрапивши до Скупщини, обмежаться виключно жебрацтвом (закликами до більш прямого засудження «російської агресії» або проханнями про постачання невоєнної матеріальної допомоги, як це було у випадку з постачаннями на Україну сербських електрогенераторів), мало кому з сербів сподобається бачити в своєму парламенті іноземного чиновника, який активно і відкрито працює з силовими структурами, які займаються спецслужбами Заходу, зацікавлені в максимальному ослабленні дружніх відносин Сербії з Росією», — йдеться у статті.

Нагадаємо, що Ігор Копитін є представником Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими та працював над відкриттям центру у Миколаєві.

Дивитись повну версію