Держагентство відновлення трансформувало Службу автодоріг Миколаївщини: займатиметься ще й житловими та енергетичними об’єктами

Службу автомобільних доріг Миколаївської області трансформували у Службу відновлення та розвитку інфраструктури регіону.

Про це повідомляється на сторінці Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Миколаївській області в Facebook.

У зону відповідальності Служби тепер входить: транспортна інфраструктура, будівництво і реконструкція житлових об’єктів, об’єктів соціальної сфери, громадського призначення, ЖКГ, енергетичної інфраструктури, захисних споруд тощо.

Там вже заявили, що наразі працюють над «збором та аналізом інформації про спричинені російською агресією руйнування та потреби у відновленні», а також забезпечують логістику на деокупованих територіях: розчищають дороги від наслідків бойових дій, зводять тимчасові переправи та капітально відбудовують мости.

Водночас повідомляється, що Служба допомагатиме органам місцевого самоврядування готувати проєкти відновлення та післявоєнної відбудови.

— Трансформація Служби відновлення передбачає розвиток на основі затверджених Агентством відновлення процедур, принципів та підходів. Зокрема, створення в Службі Антикорупційного офісу. Він відповідатиме за впровадження найкращих антикорупційних практик та внутрішнього контролю за їх дотриманням, – йдеться у повідомленні. 

Нагадаємо, 10 квітня 2023 року повідомлялося, що Служба автомобільних доріг замість проведення капітального ремонту дорожнього покриття на Інгульському мосту Миколаєва вкотре засипала численні ями крихтою асфальту.

Дивитись повну версію