Снігурівчани розповіли Le Маршрутці, як пережили окупацію та раділи втечі росіян

По дорозі до Херсону ведуча Леся Нікітюк на своїй Le Маршрутці побувала у звільненій від окупантів Снігуравці та Посад-Покровському.

Снігурівчани розповіли Нікітюк, як ховалися у підвалах поки літаки та ракети пролітали над головами.

— У підвалі сиділи. Було вже таке, що не хотілось уже іти (в укриття, - прим.). Ти розумієш, що у тебе вже немає терпіння, ти просто сидиш в будинку і все. Воно тобі летить над головою, а ти просто присядеш посеред кімнати. Потім дізнаєшся, що якщо попаде, то тебе не врятує, хоч куди не сядь, —розповідає жителька Снігурівки.

Пам’ятають люди і те, як окупанти тікали з цих територій та кидали не тільки награбоване, а своїх побратимів.

Люди дивуються, що військові РФ грабували з будинків все, що бачили. В одній із покинутих пакунків знайшли звичайні чашки.

— Розповідали, що в підвалі спали п’яні буряти. Своїх же кидали. А потім їх забрали до в’язниці,— розповідають місцеві.

Нагадаємо, що голова Миколаївської ОВА Віталій Кім розповів ведучій програми Лесі Нікітюк про перші дні війни та про те, як вдалося зламати плани ворога по захопленню місті.

Раніше повідомляллося, що 10 листопада 2022  Збройні Сили України звільнили місто Снігурівка Миколаївської області.  

Також нагадаємо,  що село Посад-Покровське знаходиться в 25 кілометрах від Миколаєва. Вісім місяців з початку повномасштабного вторгнення Росії до України, з березня по листопад, коли було звільнено Херсон, населений пункт перебував під постійними обстрілами.

Дивитись повну версію