Сапери Миколаївщини знайшли та знешкодили вже понад 17 тисяч боєприпасів

На Миколаївщині станом на 14 липня піротехніки вилучили та знищили 17 тисяч 899 боєприпасів. На деокупованій території області піротехніки виявляють мінні поля.

Про це повідомили в ДСНС України у Миколаївській області.

Зазначається, що протитанкові та протипіхотні міни виявили на сільгоспугідді в Шевченківській територіальній громаді. Фермери, натрапивши на боєприпаси, одразу звернулися до ДСНС.

— На місце виїхав піротехнічний розрахунок. Оглянувши знахідки, піротехніки класифікували їх як протитанкові та протипіхотні міни. Піротехніки знищили боєприпаси на місці шляхом контрольованого підриву. Це лише один з епізодів, який ми вам розповіли, а таких щодня безліч, — йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що у Головному управлінні ДСНС в Миколаївській області оголосили тендер на закупівлю трьох піротехнічних машин на загальну суму у 52,5 мільйона гривень.

Також повідомлялося, що в деокупованих частинах Миколаївської області уповільнився темп розмінування через часті підриви місцевих та піротехніків. Нещасні випадки трапляються через дуже високу щільність мінування.

Дивитись повну версію