Кабмін спростив умови для будівництва нового водогону на території Миколаївської області

Миколаївська, Херсонська, Дніпропетровська, Запорізька ОВА відтепер зможуть будувати та ремонтувати артезіанські свердловини та об’єкти централізованого водопостачання без проходження ряду бюрократичних процедур, аби забезпечити мешканців постраждалих областей питною водою.

Відповідну постанову, розроблену Міністерством відновлення, прийнято на засіданні уряду.

Зокрема, тепер будівельні роботи можуть здійснюватися без: 

  •  відведення земельної ділянки та відповідності містобудівній документації;
  •  отримання містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки;
  •  отримання експертного висновку щодо проєктної документації на будівництво об’єктів;
  •  отримання права на виконання будівельних робіт;
  •  без використання Єдиної державної електронної системи сфері будівництва (ЄДЕССБ);
  •  оформлення речових прав на земельні ділянки.

Нагадаємо, в червні Уряд виділив 1,5 мільярда гривень на будівництво магістральних водогонів на півдні України та ще понад 845 мільйонів гривень постраждалим областям для модернізації самої системи забезпечення жителів цих регіонів питною водою.

Як відомо, вже розпочались підготовчі роботи з будівництва магістрального водогону для Миколаївської та інших областей, що постраждали внаслідок підриву Каховської ГЕС.

Раніше повідомлялося, що згідно замовленого обласною військовою адміністрацією звіту з оцінки впливу на довкілля під час робіт з ремонту водогону та дюкеру, у Миколаєві планують знести понад чотири тисячі дерев. Більшість з цих дерев перебувають в доброму та задовільному стані. 

Коментуючи звіт, в департаменті житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради пояснили, що не зноситимуть понад чотири тисячі зелених насаджень, оскільки у звіті вказана кількість дерев, які лише потенційно підпадають під знесення. 
Дивитись повну версію