На Миколаївщині рятувальники завершили масштабні дводенні навчання: відпрацювали розбір завалів та лісові пожежі

У Вознесенському районі Миколаївщини відбулися командно-штабні навчання рятувальників, які проходили впродовж 17 – 18 серпня.

Про це повідомило Головне управління ДСНС України у Миколаївській області.

На навчаннях ініціювали руйнування пʼятиповерхового житлового будинку та пожежі в ньому, та нібито під завалами знаходяться люди.

Під час заходу рятувальники провели аварійно-рятувальні роботи у зруйнованому будинку, загасили пожежу, шукали постраждалих у завалах з передачею їх медикам. Також відпрацювали вилучення тіл загиблих та розбір завалів.

Водночас рятувальники відпрацювали дії на випадок інциденту на Південноукраїнській АЕС, повідомив директор департаменту організації заходів цивільного захисту ДСНС України Віктор Вітовецький.

Також практично відпрацювали роботу з ліквідації лісової пожежі на узбіччі автошляху Вознесенськ — Бузьке.

Також практично відпрацювали роботу з ліквідації лісової пожежі на узбіччі автошляху Вознесенськ — Бузьке.

Провели евакуацію населення села Бузьке та органів сільської ради. Загасили лісову пожежу та визначили обсяг збитків, які завдані вогнем навколишньому природному середовищу.

Раніше, у Миколаївській обласній військовій адміністрації попереджали, що з 17 по 18 серпня на території Вознесенського району та Южноукраїнська проводитимуться командно-штабні навчання з цивільного захисту.

Дивитись повну версію