Нардеп Гайду: маємо залучати донорів до розмінування Миколаївщини

На Миколаївщині піротехніки продовжують проводити розмінування територій. Одну з ділянок в Первомайській територіальній громаді, де тривають відповідні роботи, відвідав народний депутат Олександр Гайду разом з начальником ГУ ДСНС України в Миколаївській області Миколою Панасенком.

На зустрічі співробітники надзвичайної служби розповіли, скільки гектарів в Миколаївській області потребує обстеження та розмінування, повідомляє пресслужба політика.

«В Первомайській територіальній громаді ми розміновуємо близько 40 га. Проте територія загальна територія сільгоспугідь, що потребує розмінування, на Миколаївщині складає близько 288 тисяч га. В регіоні працює близько сотні піротехніків, однак тільки 60 співробітників повністю укомплектовані», – зауважив начальник ГУ ДСНС України в Миколаївській області Микола Панасенко

Піротехніки зауважили: їм не вистачає необхідної техніки та одягу. Олександр Гайду відзначив, що шукатиме шляхи залучення міжнародних партнерів до розмінування Миколаївщини. 

«Ми розуміємо, що обсяги замінованих територій дуже великі, тож самостійно розмінувати всі ділянки буде вкрай нелегко. Піротехніки озвучили конкретні проблеми, будемо над ними працювати. Маємо підтримувати наших співробітників ДСНС, адже завдяки ним аграрії знов зможуть стати до робіт, а мешканці — повернуться додому», – зауважив Олександр Гайду.

Також Олександр Гайду подякував піротехнікам за їхню важку, але надважливу працю. 

Слід відзначити, що гуманітарний штаб допомагає ДСНС. Зокрема, коли рашисти підіравали Каховську ГЕС його команда надала співробітникам ДСНС човен, який використовувався для евакуації та порятунку мешканців Херсонщини. 

Пресреліз

Дивитись повну версію