Під головуванням Андрія Єрмака відбулося Розширене засідання Президії Конгресу місцевих та регіональних влад

За дорученням президента України відбулося розширене засідання президії Конгресу місцевих і регіональних влад під головуванням керівника Офісу Президента Андрія Єрмака.

Про це повідомляє пресслужба Офісу глави держави.

Цього разу на порядку денному – питання, потреби, проблеми Харківщини та міста Харків. Розширений формат засідань передбачає безпосереднє залучення до прямого діалогу з владою різних гілок та рівні територіальні громади. Президія Конгресу у такому форматі відбулася вдруге, 29 серпня цього року так ж зустріч відбулася щодо Херсонщини.

Під час вступного слова Андрій Єрмак зазначив, що сьогодні вперше згідно з Указом Президента в Україні відзначають День танкових військ.

— Це свято, крім суто військового, набуло й особливого загальносуспільного та міжнародного символізму. Я маю на увазі утворення танкової коаліції в межах роботи з нашими партнерами. Потужний танковий кулак, що продовжує формуватися, означатиме звільнення більшої кількості окупованих росіянами територій в осяжному майбутньому, – наголосив він.

Щодо Харківщини Андрій Єрмак нагадав, що під контролем російських окупантів залишаються окремі населені пункти трьох територіальних громад Куп’янського району, в Серебрянському лісі ні на мить не вщухають важкі бої.

Водночас завдяки Силам оборони України окупантів вдалося відтіснити з більшості територій області.

До слова, цими днями в Україні відзначають першу річницю контрнаступу ЗСУ на Харківщині, під час якого були звільнені Балаклія, Ізюм та Куп’янськ.

Розширений формат засідань, за словами Андрія Єрмака, дозволяє залучити більше учасників та глибше зрозуміти проблематику кожного регіону, кожної громади.

Загалом до зустрічі приєдналися наживо та онлайн понад 200 учасників, 115 з яких – представники Харківської області.

Нагадаємо, що перше засідання президії Конгресу місцевих та регіональних влад у новому форматі відбулось 29 серпня – Херсонщина стала пілотним регіоном

Дивитись повну версію