У Дніпрі затримали агента ФСБ, який видавав себе за військового ЗСУ

У Дніпрі СБУ затримала агента ФСБ, який видавав себе за військового, щоб безперешкодно шпигувати за ЗСУ.

В СБУ повідомили, що для маскування розвідувально-підривної діяльності, агент ФСБ, перед виходом на завдання перевдягався у військову форму українських захисників.

Повідомляється, що затриманий на гарячому агент ФСБ збирав розвіддані про переміщення підрозділів ЗСУ, залучені у контрнаступі на східному фронті.

«Для маскування розвідувально-підривної діяльності зловмисник перед виходом на завдання перевдягався у військову форму українських захисників. У зоні особливої уваги російського агента були маршрути руху залізничних ешелонів з новітньою військовою технікою, озброєнням та боєприпасами Сил оборони. Також він намагався виявити в районі обласного центру бойові позиції української ППО», — йдеться у повідомленні.

За даними служби безпеки, за кожне виконане завдання ворожий агент отримував від російської спецслужби грошову винагороду, а щоб приховати канали фінансування, йому переказували кошти за допомогою криптовалютних операцій.

«За наявними даними, агентурні розвіддані потрібні були окупантам для планування бойових операцій та диверсій, спрямованих на сповільнення українського контрнаступу в районах Вугледара та Новосілки», — уточнюють в СБУ.

Російського агента затримали під час виконання ним завдання поблизу одного зі стратегічних об’єктів у Дніпрі.

Під час обшуків у нього вилучено не тільки мобільний телефон із доказами листування з російськими кураторами, а й набої до автоматичної зброї.

Затриманому повідомлено про підозру у держзраді, вчиненій в умовах воєнного стану. Він перебуває під вартою, йому загрожує довічне увʼязнення.

Нагадаємо, на Миколаївщині судитимуть мешканця Баштанки, який здавав позиції ЗСУ ворогу та виправдовував збройну агресію РФ проти України.

Дивитись повну версію